KEMA

Deze versterker is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van Anne Doedens en Gerard Kema in hun uitdaging om de ultieme gitaarversterker te bouwen. Anne en Gerard zijn meer dan een jaar bezig geweest met het ontwerpen, prototypen, testen, verbeteren en het uiteindelijk produceren van de Kema Mark 1. Anne (MisterBassman) is al vele jaren bezig met het bouwen en repareren van (vaak vintage)versterkers en heeft tevreden klanten in heel Nederland. Gerard speelt gitaar in de studio en op het podium sinds 1967.

De samenwerking van deze twee mannen en hun benadering van muziek en geluid leidde tot een zeer speciaal ontwerp met uitstekende klankeigenschappen, waarbij het karakter van de bekende vintage versterkers als een van de richtlijnen heeft gediend.

Beluister de klank van deze versterker, klik op het filmpje. De Kema Mark 1 is een zeer veelzijdige versterker met 2 kanalen, 3 tone en gain switches en een 18/36 watt switch. De 18 watt mode maakt gebruik van een EZ81 buizengelijkrichter en in de 36 watt mode wordt een solid state gelijkrichter gebruikt. De toonregeling is zeer effectief en maakt het mogelijk om vele verschillende/bekende sounds uit deze versterker te krijgen.Een belangrijke invloed in het harmonische en organische geluid van de Kema Mark 1 is het gebruik van de EF86 voorversterkerbuis. Deze buis werd begin jaren 60 gebruikt in b.v. de VOX AC15.De versterker heeft een low input voor b.v. humbucker gitaren en een hi input voor b.v. single coil gitaren.

Bij de productie van de Kema versterker zijn hoogwaardige onderdelen en componenten gebruikt. De outputtrafo is van Mercury Magnetics, de condensatoren (Sozo) en weerstanden (koolstof) in het tooncircuit zijn geselecteerd op kwaliteit en invloed op de sound. Het chassis en de behuizing zijn custom built in Engeland.

Hans Hollestelle, één van de beste (studio) gitaristen in Nederland, was de eerste die de Kema Mark 1 probeerde en hij besloot deze versterker op het podium en in de studio te gebruiken. Voor vragen over de Kema Mark 1 of een afspraak om de versterker te testen kun je mailen naar

info@misterbassman.nl of gwkema@yahoo.com

Openingstijden

Ma: op afspraak
Di: op afspraak
Woe: 13.00 tot 17.00 uur
Do: op afspraak
Vrij: 13.00 tot 17.00 uur

Addres

Burg. J.G. Legroweg 102
9761 TD Eelde